Dorpsplatform Putte wil Stella Maris-model voor migrantenhotel

PUTTE – Als er op het terrein van de oude Glatt-fabriek in Putte een hotel voor arbeidsmigranten zou worden gebouwd, dan moet de gemeente Woensdrecht zorgen voor dezelfde opzet als bij Stella Maris in Welberg. ,,Dus met één beheerder die voor structuur, discipline en handhaving zorgt”, stelt het Dorpsplatform Putte (DPP).

Voetpad naar het dorp

Van Gaal pleitte ook voor een goede in- en uitrit voor het vele autoverkeer van en naar de Putseweg, voldoende parkeerruimte en een voetpad naar het dorp. ,,Nu lopen er al arbeidsmigranten van Motel Mozart naar de winkels. Fietsende schooljeugd vindt het prettiger als die niet over het fietspad lopen.”

Wel schets, nog geen uitgewerkt plan

Volgens Van Gaal zijn Puttenaren teleurgesteld over de gebrekkige informatie rond het hotelplan. Wethouder Hans de Waal gaf aan dat er geen concrete aanvraag ligt. Wel heeft bouwgroep De Nijs-Soffers, eigenaar van de voormalige steenfabriek Glatt, anderhalf jaar geleden een schets ingediend. ,,We zijn nu met hen in gesprek om tot een levensvatbare bouwaanvraag te komen.”

Stikstofregels ‘dodelijk’ voor project

Maar ook hier zitten de stikstofregels dwars, aldus De Waal. ,,Door de vele autobewegingen zou de uitstoot gigantisch zijn, dat is dodelijk voor dit project.” De sloopvergunning voor de vervallen fabriek was al wel verleend. ,,Het asbestdak is al netjes afgevoerd. Het ruïnes van het pand zelf gaan binnenkort tegen de vlakte”, verwacht De Waal.

Bron: BN deStem

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.