Goodmorning breidt haar huisvestingportefeuille uit in Zeeland!

TERNEUZEN – De eerste van tweehonderd arbeidsmigranten trekken komend voorjaar in de centrale huisvesting op het voormalige Philips-terrein in Terneuzen. Vooraf wordt een open dag gehouden voor iedereen die een kijkje wil nemen.

Initiatiefnemer Cube Park Accommodation van onder meer het Middelburgse vastgoedbedrijf AVV Beheer heeft dit bekend gemaakt. Uitzendorganisatie Goodmorning neemt het beheer van het complex op zich. Er zullen voornamelijk Poolse en Roemeense arbeidskrachten komen wonen die in glastuinbouwbedrijven bij Westdorpe werken. Goodmorning heeft ervaring met de centrale huisvesting van arbeidsmigranten in Steenbergen. Vierhonderd medewerkers verblijven daar in voormalig klooster Stella Maris.

Marina Beach

Goodmorning zit ernstig verlegen om huisvesting in Zeeuws-Vlaanderen. Het bedrijf huurde voor personeel woonruimte op vakantiepark Marina Beach bij Hoek. Op grond van het bestemmingsplan was huisvesting van tijdelijke werknemers daar niet toegestaan. De gemeente Terneuzen kwam oktober vorig jaar in actie. Alle arbeidsmigranten moesten van het park af. ,,Sindsdien huren we onder meer woonruimte in Midden-Zeeland”, vertelt woordvoerster Eefke Visser van Goodmorning. ,,Dat brengt veel extra kosten met zich mee, voor het vervoer en de tol van de Westerscheldetunnel.”

Nu huisvesten we veel arbeidsmi­gran­ten die in Zeeuws-Vlaanderen werken, in Mid­den-Zee­land, dat brengt veel extra kosten met zich mee Eefke Visser,, uitzendorganisatie Goodmorning

Aan de centrale huisvesting op het vroegere Philips-terrein, waarvoor de onderdelen afkomstig zijn van een voormalig verpleeghuis in Vlissingen, wordt nog volop gewerkt. Tweepersoonskamers komen erin met een eigen keuken en badkamer, met op elke etage gemeenschappelijke ruimten voor recreatieve activiteiten. Bij de toegang krijgt de beheerder een kantoor met receptie en een woonruimte. 

Koppeltjes

Vanuit de omliggende wijken Triniteit en Lievenspolder stuitte de komst van het onderkomen voor arbeidsmigranten op bezwaren. De vrees was onder meer dat er voornamelijk alleenstaande mannen zouden komen wonen. ,,Ongeveer de helft van onze uitzendkrachten is man en de andere helft vrouw”, merkt Goodmorning-woordvoerster Visser daarover op. ,,Veel koppeltjes werken ook voor ons.”

Tegen de centrale huisvesting loopt nog een procedure, aangespannen door onder meer het Bewonersplatform Triniteit en enkele bedrijven in de directe omgeving. Zij hebben maandenlang op een zitting van de bezwarencommissie van de gemeente Terneuzen moeten wachten, tot hun ergernis. Het gemeentebestuur heeft daarvoor excuses aangeboden. Inmiddels is wel een uitnodiging de deur uit. Woensdag worden de bezwaarmakers gehoord.

Bron: BndeStem

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.